Fris de lente in met een slaapkamer makeover

Met de winter die bijna ten einde komt zijn er veel mensen die het huis lenteklaar willen maken. En vaak komt daar ook het opruimen of veranderen van kamers bij kijken. En als er een kamer belangrijk is,  dan is het wel de slaapkamer. Gelukkig is het niet heel lastig om deze kamer een makeover te geven. Zet het bed op een andere plek, een muurtje verven of een nieuwe dekbedovertrek. Het hoeven geen grote veranderingen te zijn. Zelfs met een paar kleine aanpassingen heb je al het gevoel dat je het nieuwe seizoen opgeruimd en goed begint.

Schilderen

Een goed begin van je slaapkamer make-over is de slaapkamer een nieuw kleurtje geven. Dat hoeft niet veel werk te zijn. Je kunt er voor kiezen om een bestaande verfklus bij te werken, bijvoorbeeld een kastje waarvan de kleur licht geworden is of de muur die niet echt meer wit is. Maar je kunt ook besluiten om een totaal nieuwe verfklus te starten. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat mensen besluiten om maar één muur in de kamer te verven, bijvoorbeeld de muur achter je bed. Zo een accentmuur geeft een beetje extra kleur aan de kamer zonder dat het veel tijd kost. Hou wel een beetje rekening met de kleuren die al in je slaapkamer aanwezig zijn, zodat je niet straks alle meubels en accessoires in je slaapkamer moet vervangen. Een goede verfkeuze die je vaak ziek zijn zachte en aardse kleuren. 

Het bed

Een hoofdonderdeel van de slaapkamer is natuurlijk het bed. Als je wilt dat je slaapkamer er totaal anders uitziet na de makeover,  dan is het veranderen van het bed een goede optie. Denk hierbij aan een nieuw hoofdkussen, nieuw beddengoed dat past bij de nieuwe kleuren in de kamer of een kleinere deken die je als accessoire op het voeteneind kunt leggen. Zo krijgt je bed een totaal andere uitstraling. Ook kun je de omgeving rondom het bed veranderen, bijvoorbeeld door een nieuw nachtkastje. Of je kunt zelfs het bed ergens anders in de kamer zetten.

Accessoires

Een andere goede manier van je slaapkamer een makeover geven zonder dat het teveel geld en tijd kost, is het gebruik maken van accessoires. Je slaapkamer heeft niet zoveel meubels als een woonkamer, maar alsnog zijn er genoeg plekken waar je accessoires kwijt kan. Zo heb je misschien wel een kast waar je wat op kwijt kan. Je wilt je slaapkamer niet te druk maken,  dus zet het niet al te vol met accessoires. Een paar simpele dingen zoals een leuk beeldje op een kastje,  een paar boeken en een leuke spiegel heeft al veel effect. Ook kun je een mooi schilderij of een leuke foto aan de muur hangen om de ruimte daar op te vullen.