Prachtige badkamer vloertegel ideeën

Als het gaat om het upgraden van de badkamervloer, moet je rekening houden met verschillende aspecten. Je kunt bijvoorbeeld aandacht besteden aan de stijl en de ruimte van de badkamer. Als je je aan deze aspecten houdt, wordt het gemakkelijker om de beste badkamer vloertegels te kiezen. Een esthetisch mooie tegelvloer is een geweldige manier om je badkamer te updaten en een nieuwe look te geven. De juiste vloerkeuze laat je badkamer er modern en ruimtelijk uitzien. Welk type tegelvloer is geschikt voor de badkamer? Hier zijn verschillende soorten vloertegels die je in je badkamer kunt aanleggen.

Witte marmerlook tegel

Dit type tegel lijkt op marmer, maar is eigenlijk gemaakt van porselein of keramiek. Het keramiek is behandeld om op marmer te lijken. Het geeft de ruimte een elegante uitstraling terwijl het toch betaalbaar genoeg is voor de meeste budgetten. De kleur is ook neutraal genoeg zodat het makkelijk te combineren met vrijwel iedere stijl. Witte tegels zijn een goede optie om de badkamer groter te laten lijken. Bovendien is deze neutrale kleur gemakkelijk te combineren met andere badkamerelementen zoals toilet, kraan, bad en nog veel meer.

Betonlook vloertegel

Betonlook vloertegels zijn een andere geweldige keuze als je wilt dat de badkamer er natuurlijk uitziet. Deze tegel komt in veel verschillende kleuren en texturen. Het is ook beschikbaar in verschillende vormen zoals vierkant, rechthoekig, of zelfs achthoekig. Je kunt voor lichte of donkere kleuren kiezen, dus je kunt geheel op je persoonlijke voorkeur afgaan. Het beste aspect van dit type vloer is dat het weinig onderhoud vereist. Om de tegels gemakkelijk schoon te houden, maak je deze regelmatig schoon met water en een lichte zeep, vlekken zijn gemakkelijk weg te vegen met alleen een vochtige doek.

Portugese vloertegel

Een Portugese tegel bestaat uit kleine vierkanten of rechthoeken die in verschillende patronen op de badkamervloer kunnen worden gelegd. De kleine tegels geven de ruimte een interessante textuur, waardoor deze groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Er zijn veel patronen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Het keramiek is geverfd en geglazuurd, zodat deze bestand is tegen weersinvloeden en slijtage. Dus ook al worden deze tegels heel vaak gewassen en schoongemaakt, de patronen zullen niet snel vervagen. Dit type tegel is geschikt voor badkamers in klassieke stijl. Bovendien worden Portugese tegels niet alleen gebruikt voor de vloer, maar je kunt ze ook gebruiken op de muur van de badkamer. Aangezien deze tegel veelzijdig is, kiezen veel huiseigenaren voor deze tegel in hun badkamer.